Kategórie
 
 
 
 
 

ZEMIAKY Antonia 5kg stredne skoré

ZEMIAKY Antonia 5kg stredne skoré

Zemiaky Antonia, stredne skorá odroda so svetlou šupkou so stredne veľkými hľuzami, varného typu AB
Kód produktu:200106639
Výrobca:GAHO, s.r.o.
Hmotnosť:5.0000 kg
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: vypredané
Vaša cena:: 7,99 €
Cena za 1 kg: 1.6 € s DPH.
Máte dopravu zadarmo.

Zemiaky Antonia patria medzi stredne skoré odrody.

Táto odroda má veľmi vysoký podiel stredne veľkých hľúz oválneho tvaru, so svetlou šupkou a žltou farbou dužiny. Zemiaky majú vysokú kvalitu a patria medzi najlepšie šalátové odrody zemiakov s príjemnou chuťou. Zemiaky majú varný typ A-B. Zemiaky Antonia je vhodné pestovať na dobre pripravených pôdach s pravidelnou závlahou.

Sú odolné proti háďatku, chrastavitosti, striebristosti, černaniu a taktiež mechanickému poškodeniu. Táto odroda je vďačná za harmonické hnojenie. Je veľmi vhodná na pranie a balenie taktiež na dlhodobé skladovanie. Balenie: 5kg.

Vegetačná doba: Poloskoré

Varný typ: A – šalátové

Stupeň množenia: A

Farba dužiny: Žltá

Farba šupy: Žltá

Odolnosť: Háďatko Zemiakové

Úžitkový smer: Priamy konzum

Doba skladovateľnosti: Stredná 4-6 mesiacov

Veľkosť triedenia :35/55

 

ROZDELENIE ZEMIAKOV PODĽA VARNÉHO TYPU

Varný typ A - šalátové zemiaky. Tieto zemiaky sú veľmi pevné, dobre držia svoj tvar a sú vhodné na varenie v šupke. Nerozvárajú sa. Zemiaky tohto typu sú ideálne taktiež na výrobu šalátov, pečenie, napríklad nakrájané na hranolky alebo plátky.

Varný typ B - univerzálne prílohové zemiaky. Tieto zemiaky sú vhodné do šalátov, na pečenie a taktiež na varenie a do polievok. Je to typ zemiaku, s ktorým nič nepokazíte. Občas mávajú tieto zemiaky mierne múčnatú štruktúru.

Varný typ C - polomúčne zemiaky. Tento typ obsahuje najviac škrobu a má múčnatú štruktúru. Pri varení zemiaky zväčša zmäknú a skrehnú, čo je výhodou napr. pri výrobe zemiakového cesta. Hodia sa taktiež na prípravu zemiakovej kaše, placiek, ale aj hranoliek.

Varný typ D - Tento typ zemiakov má veľmi múčnatú a hrubú štruktúru, ktorá sa rýchlo rozvára. Vhodné sú, len ako surovina na výrobu zemiakovej kaše, zemiakového cesta a podobne.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia