Kategórie
 
 
 
 
 

ZEMIAKY minihľúzy Agria 1,2kg stredne neskoré

ZEMIAKY minihľúzy Agria 1,2kg stredne neskoré

Zemiaky Agria, stredne neskorá odroda so žltou šupkou, varného typu BB
Kód produktu:200100491
Výrobca:GAHO, s.r.o.
Hmotnosť:1.2000 kg
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: vypredané
Vaša cena:: 5,99 €
Cena za 1 kg: 4.99 € s DPH.
Máte dopravu zadarmo.

Zemiaky Agria patria medzi stredne neskoré odrody.

Táto odroda s oválnymi minihľúzami má šupku žltej farby a tmavo žltú dužinu. Je vysoko úrodná.

Zemiaky majú varný typ BB, sú vhodné na priamu spotrebu, na výrobu hranolkov, pečenie, ale aj na bežný konzum. Agria sa zaraďuje medzi najobľúbenejšie odrody.

Agria dobre znáša teplo aj sucho. Má vysoký výnos, ale v niektorých lokalitách má sklon ku chrastavitosti hľúz. Pre túto odrodu sú vhodné stredne až viac kvalitné pôdy s rovnomerným zásobovaním vodou a živinami.

Zemiaky Agria majú dlhú, veľmi dobrú skladovateľnosť.

ide o 1,2kg balenie, ktoré svojím šľachtením zodpovedajú 5kg baleniu zemiakov aj zozbieranou úrodou. je však vhodné ich nechať naklíčiť a podporiť hnojivom pre zemiaky.

 

Vegetačná doba: Poloskoré

Varný typ: BC

Stupeň množenia: A

Doba skladovateľnosti: Dlhodobá (viac ako 6 mesiacov)

Farba dužiny: Sýto žltá

Farba šupy: Žltá

Odolnosť: Háďatko Zemiakové, Mechanické poškodenie, Tabakový rattle vírus, Rakovina zemiakov

Úžitkový smer: Hranolky,Priamy konzum

Veľkosť triedenia: 28/35, 35/55

 

ROZDELENIE ZEMIAKOV PODĽA VARNÉHO TYPU

Varný typ A - šalátové zemiaky. Tieto zemiaky sú veľmi pevné, dobre držia svoj tvar a sú vhodné na varenie v šupke. Nerozvárajú sa. Zemiaky tohto typu sú ideálne taktiež na výrobu šalátov, pečenie, napríklad nakrájané na hranolky alebo plátky.

Varný typ B - univerzálne prílohové zemiaky. Tieto zemiaky sú vhodné do šalátov, na pečenie a taktiež na varenie a do polievok. Je to typ zemiaku, s ktorým nič nepokazíte. Občas mávajú tieto zemiaky mierne múčnatú štruktúru.

Varný typ C - polomúčne zemiaky. Tento typ obsahuje najviac škrobu a má múčnatú štruktúru. Pri varení zemiaky zväčša zmäknú a skrehnú, čo je výhodou napr. pri výrobe zemiakového cesta. Hodia sa taktiež na prípravu zemiakovej kaše, placiek, ale aj hranoliek.

Varný typ D - Tento typ zemiakov má veľmi múčnatú a hrubú štruktúru, ktorá sa rýchlo rozvára. Vhodné sú, len ako surovina na výrobu zemiakovej kaše, zemiakového cesta a podobne.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia