Kategórie
 
 
 
 
 

ZEMIAKY minihľúzy Babylon 1,2kg stredne neskoré

ZEMIAKY minihľúzy Babylon 1,2kg stredne neskoré

Zemiaky stredne neskoré so žltou dužinou a šupkou, varný typ BC
Kód produktu:200110656
Výrobca:GAHO, s.r.o.
Hmotnosť:1.2000 kg
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: vypredané
Vaša cena:: 5,99 €
Cena za 1 kg: 4.99 € s DPH.
Máte dopravu zadarmo.

Odroda babylon patrí k novším odrodám poloskorých zemiakov. Radí sa do varného typu BC. Odroda nevznikla štandartným šlachtením, ale ako podmutícia odrody agria. Táto mutácia bola zaujímavá a veľmi unikátna, že nadobudla vlastné meno a ochannú známku.

Odroda babylon sa vyznačuje svojou vysokou kvalitnou na spracovanie. Hľuzy sú jednotvárne s dlhooválnym tvarom. Majú žltú šupku s jemnými očkami a sýtožltou dužinou Chuťovou kvalitou je odroda Babylon porovnateľná s odrodou Agria. Jej chuťové vlastnosti vyniknú najmä pri spracovaní na hranolky, pri pečení, ale aj ako prílohový zemiak. Po uvarení je minimálne citlivá na tmavnutie.

ide o 1,2kg balenie, ktoré svojím šľachtením zodpovedajú 5kg baleniu zemiakov aj zozbieranou úrodou. je však vhodné ich nechať naklíčiť a podporiť hnojivom pre zemiaky.

 

Vegetačná doba: Poloskoré

Varný typ: BC

Stupeň množenia: AB

Farba dužiny: Sýto žltá

Farba šupy: Žltá

Odolnosť: Vírusové ochorenia, Pleseň zemiaková

Úžitkový smer: ChipsHranolky, Priamy konzum

Doba skladovateľnosti: Dlhodobá (viac ako 6 mesiacov)

Veľkosť triedenia: 28/35 35/55

 

rozdelenie zemiakov podľa varného typu

varný typ a - šalátové zemiaky. tieto zemiaky sú veľmi pevné, dobre držia svoj tvar a sú vhodné na varenie v šupke. nerozvárajú sa. zemiaky tohto typu sú ideálne taktiež na výrobu šalátov, pečenie, napríklad nakrájané na hranolky alebo plátky.

varný typ b - univerzálne prílohové zemiaky. tieto zemiaky sú vhodné do šalátov, na pečenie a taktiež na varenie a do polievok. je to typ zemiaku, s ktorým nič nepokazíte. občas mávajú tieto zemiaky mierne múčnatú štruktúru.

varný typ c - polomúčne zemiaky. tento typ obsahuje najviac škrobu a má múčnatú štruktúru. pri varení zemiaky zväčša zmäknú a skrehnú, čo je výhodou napr. pri výrobe zemiakového cesta. hodia sa taktiež na prípravu zemiakovej kaše, placiek, ale aj hranoliek.

varný typ d - tento typ zemiakov má veľmi múčnatú a hrubú štruktúru, ktorá sa rýchlo rozvára. vhodné sú, len ako surovina na výrobu zemiakovej kaše, zemiakového cesta a podobne.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia