Kategórie
 
 
 
 
 

ZEMIAKY minihľúzy Esmee 1,2kg skoré

ZEMIAKY minihľúzy Esmee 1,2kg skoré

Zemiaky Esmee, skorá odroda s minihľúzami dlhého oválneho tvaru s červenou šupkou, varného typu A-B.
Kód produktu:200108548
Výrobca:GAHO, s.r.o.
Hmotnosť:1.2000 kg
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: vypredané
Vaša cena:: 4,99 €
Cena za 1 kg: 4.16 € s DPH.
Máte dopravu zadarmo.

Zemiaky Esmee patria medzi skoré odrody. Táto odroda s minihľúzami dlhého oválneho tvaru s plytkými očkami má červenú šupku a žltú dužinu.

Odroda Esmee patrí medzi vysoko úrodné. Zemiaky majú varný typ A-B. Pestovať ich môžete v rôznych klimatických podmienkach. Táto odroda je odolná proti chrastavistosti obyčajnej aj prašnej. Je veľmi dobre odolná proti rakovine zemiakovej a Y vírusu.

Doporučujeme opakovať postrek proti plesni zemiakovej na listoch, voči plesni na hľuzách sa vyznačuje dobrou odolnosťou. Je to odroda vhodná na stredne dlhé skladovanie. Balenie: 1.2kg. Balenie minihľúz sa vyrovná približne 5kg baleniu klasickej sadby. 

ide o 1,2kg balenie, ktoré svojím šľachtením zodpovedajú 5kg baleniu zemiakov aj zozbieranou úrodou. je však vhodné ich nechať naklíčiť a podporiť hnojivom pre zemiaky.

Vegetačná doba: Skoré

Varný typ: AB – šalát – príloha

Stupeň množenia: AB

Farba dužiny: Žltá

Farba šupy: Ružová

Odolnosť: Chrastavitosť, Rakovina zemiakov

Úžitkový smer: Priamy konzum

Doba skladovateľnosti: Stredná 4-6 mesiacov

Veľkosť triedenia: 35/55

 

rozdelenie zemiakov podľa varného typu

varný typ a - šalátové zemiaky. tieto zemiaky sú veľmi pevné, dobre držia svoj tvar a sú vhodné na varenie v šupke. nerozvárajú sa. zemiaky tohto typu sú ideálne taktiež na výrobu šalátov, pečenie, napríklad nakrájané na hranolky alebo plátky.

varný typ b - univerzálne prílohové zemiaky. tieto zemiaky sú vhodné do šalátov, na pečenie a taktiež na varenie a do polievok. je to typ zemiaku, s ktorým nič nepokazíte. občas mávajú tieto zemiaky mierne múčnatú štruktúru.

varný typ c - polomúčne zemiaky. tento typ obsahuje najviac škrobu a má múčnatú štruktúru. pri varení zemiaky zväčša zmäknú a skrehnú, čo je výhodou napr. pri výrobe zemiakového cesta. hodia sa taktiež na prípravu zemiakovej kaše, placiek, ale aj hranoliek.

varný typ d - tento typ zemiakov má veľmi múčnatú a hrubú štruktúru, ktorá sa rýchlo rozvára. vhodné sú, len ako surovina na výrobu zemiakovej kaše, zemiakového cesta a podobne.

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia