Kategórie
 
 
 
 
 

ZEMIAKY Colette 25kg veľmi skoré

ZEMIAKY Colette 25kg veľmi skoré

Zemiaky Colette, veľmi skorá odroda so svetlo žltou šupkou a veľkým počtom hľúz, varného typu AB.
Kód produktu:200107645
Výrobca:GAHO, s.r.o.
Hmotnosť:25.0000 kg
vyberte variant
Dostupné v 1 variante
ZEMIAKY Colette 25kg veľmi skoré
ZEMIAKY Colette 25kg veľmi skoré
Názov produktu: ZEMIAKY Colette 25kg veľmi skoré
Kód produktu: 200107645
Dostupnosť: vypredané
0
Cena produktu: 24,00 €
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: vypredané
Vaša cena:: 24,00 €
Cena za 1 kg: 0.96 € s DPH.
Máte dopravu zadarmo.

Zemiaky Colette patria medzi veľmi skoré odrody.

Táto odroda má dlhý oválny a stabilný tvar s veľkým počtom hľúz, s hladkou svetlo žltou šupkou. Odroda Colette sa vyznačuje veľmi dobrou úrodnosťou. Zemiaky majú varný typ A-B. Vzhľadom na dlhšie obdobie kľudu je ideálne hľuzy pred výsadbou naklíčiť.

Pestovanie tejto veľmi skorej odrody je vhodné na stredných až lepších pôdach s rovnomerným zásobením vlahou a živinami. Colette nemá sklon k černaniu dužiny ani k sfarbeniu surovej dužiny a je odolná proti chrastavitosti. Zemiaky sú skladovateľné a veľmi chutné až do neskorej jari.

Balenie: 25kg.

Vegetačná doba: Veľmi skoré

Varný typ: AB

Stupeň množenia: A

Farba dužiny: Žltá

Farba šupy: Žltá

Odolnosť: Háďatko Zemiakové, Chrastavitosť, Striebristosť zemiaková, Rakovina zemiakov

Úžitkový smer, Priamy konzum

Doba skladovateľnosti, Stredná 4-6 mesiacov

Veľkosť triedenia, 35/55

 

ROZDELENIE ZEMIAKOV PODĽA VARNÉHO TYPU

Varný typ A - šalátové zemiaky. Tieto zemiaky sú veľmi pevné, dobre držia svoj tvar a sú vhodné na varenie v šupke. Nerozvárajú sa. Zemiaky tohto typu sú ideálne taktiež na výrobu šalátov, pečenie, napríklad nakrájané na hranolky alebo plátky.

Varný typ B - univerzálne prílohové zemiaky. Tieto zemiaky sú vhodné do šalátov, na pečenie a taktiež na varenie a do polievok. Je to typ zemiaku, s ktorým nič nepokazíte. Občas mávajú tieto zemiaky mierne múčnatú štruktúru.

Varný typ C - polomúčne zemiaky. Tento typ obsahuje najviac škrobu a má múčnatú štruktúru. Pri varení zemiaky zväčša zmäknú a skrehnú, čo je výhodou napr. pri výrobe zemiakového cesta. Hodia sa taktiež na prípravu zemiakovej kaše, placiek, ale aj hranoliek.

Varný typ D - Tento typ zemiakov má veľmi múčnatú a hrubú štruktúru, ktorá sa rýchlo rozvára. Vhodné sú, len ako surovina na výrobu zemiakovej kaše, zemiakového cesta a podobne.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia