Kategórie
 
 
 
 

ZEMIAKY Elfe 5kg skoré

ZEMIAKY Elfe 5kg skoré

Zemiaky elfe, skorá odroda so žltou šupkou s veľkými hľúzami, varného typu B.
Kód produktu:200110280
Výrobca:GAHO, s.r.o.
Hmotnosť:5.0000 kg
vyberte variant
Dostupné v 1 variante
ZEMIAKY Elfe 5kg skoré
ZEMIAKY Elfe 5kg skoré
Názov produktu: ZEMIAKY Elfe 5kg skoré
Kód produktu: 200110280
Dostupnosť: vypredané
0
Cena produktu: 7,50 €
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: vypredané
Vaša cena:: 7,50 €
Máte dopravu zadarmo.

Skorá konzumná odroda zemiakov s pevnou konzistenciou a vynikajúcou konzumnou hodnotou. Hľuzy sú oválne až dlho oválne, očká plytké, dužina sýto žltá. Úroda konzumných hľúz je vysoká s nízkym sklonom k mechanickému poškodeniu. Odroda Elfe je vhodná aj na pranie a balenie. Varný typ B.

Pestovateľské pokyny:
Elfe uprednostňuje lepšie pôdy s rovnomerným zásobením vlahou a živinami. Prednosť majú pôdy v dobrom kultúrnom stave.
Elfe sa nasadzuje stredný až vyšší počet hľúz. Preto sa vysádza s odstupmi v riadku 30 – 32 cm (~43.000 rastlín/ha, pri medziriadkovej vzdialenosti 75 cm).

Elfe je veľmi vďačná za harmonické hnojenie. N-hnojenie s celkovou požadovanou hodnotou do 140 kg/ha (vrátane min, vrátane organického hnojenia, +/- korekcia podľa stanoviska). Vedľa K2O (200-250 kg/ha, a P2O5 (100 kg/ha) je treba dbať na zásobenie horčíkom. Musia sa zohľadniť zbytky po zbere a organické hnojivá. Napriek veľmi dobrej odolnosti doporučujeme pravidelný postrek proti plesni zemiakovej v normálnom postrekovom slede.

ROZDELENIE ZEMIAKOV PODĽA VARNÉHO TYPU

Varný typ A - šalátové zemiaky. Tieto zemiaky sú veľmi pevné, dobre držia svoj tvar a sú vhodné na varenie v šupke. Nerozvárajú sa. Zemiaky tohto typu sú ideálne taktiež na výrobu šalátov, pečenie, napríklad nakrájané na hranolky alebo plátky.

Varný typ B - univerzálne prílohové zemiaky. Tieto zemiaky sú vhodné do šalátov, na pečenie a taktiež na varenie a do polievok. Je to typ zemiaku, s ktorým nič nepokazíte. Občas mávajú tieto zemiaky mierne múčnatú štruktúru.

Varný typ C - polomúčne zemiaky. Tento typ obsahuje najviac škrobu a má múčnatú štruktúru. Pri varení zemiaky zväčša zmäknú a skrehnú, čo je výhodou napr. pri výrobe zemiakového cesta. Hodia sa taktiež na prípravu zemiakovej kaše, placiek, ale aj hranoliek.

Varný typ D - Tento typ zemiakov má veľmi múčnatú a hrubú štruktúru, ktorá sa rýchlo rozvára. Vhodné sú, len ako surovina na výrobu zemiakovej kaše, zemiakového cesta a podobne.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia